RallyMix-kurs
Träningsklass

Allmän info om kursen.
Pris: 1650:-
Instruktör: Michaela Lundgren
Antal deltagare:
Max 5 stycken
(minst 3 deltagare för att kursen ska bli av).
Plats: Ekerö Hundhall, Barnbyn Skå 33, 179 75 Skå
Datum för kurs D:
9/5, 16/5, 23/5, 30/5, 13/6 & 20/6*
Tid: 19.30-20.30 (*20/6 är 19.30-21).

Om RallyMix
.

RallyMix är en ny svensk orginal hundsport. Det är en mix mellan Rallylydnad, Agility, Lydnad, Freestyle, Vardagslydnad, tricks, nosarbete, och andra idéer inom hundträning.RallyMix finns i flera klasser, från Träningsklass till Elitklass, där svårighetsgraderna hela tiden ökar.I den första klassen är hunden i koppel, i Startklassen försvinner kopplet under banans gång och resten av klasserna är hunden lös.RallyMix är roligt, varierat och lagom svårt (eftersom svårighetsgraden hela tiden ökar), men det skall se lätt ut, som om man dansar tillsammans. Det är en sport som har det roliga med hund i fokus, och det skall synas. Precis som i Rallylydnaden går man efter en bana, som markeras med skyltar, på dessa finns olika övningar som skall utföras.

Målet med kursen.
Målet med kursen är att gå igenom Träningsklassens samtliga skyltar, reglerna och grunderna i sporten - och att ha kul tillsammans!

Vägen dit.
Vid varje kurstillfälle lär vi oss nya skyltar och börjar sakta foga samman dessa till en bana. Vi jobbar mycket med olika former av positioner, att hunden skall kunna gå på olika sidor om oss, göra enklare trix, samt kunna sitta och ligga i olika positioner.Kursen handlar mycket om att belöna hunden på fyra olika sätt, genom godis, lek, kel och prat, och på det viset ha roligt tillsammans.

Kursen omfattning.
Kursen består av 6 timmar, där praktik och teori varvas, samt en avslutande tävling i Träningsklass.

Anmälan/Intressenamälan.
Anmäl dig till kursen genom att skicka ett mail till: info@minatassar.se
Tänk på att få med kontaktinformation till Dig, och info om hunden i mailet.
En anmälan är bindande.
Du får ett bekräftelsemail tillbaka.